«Κρείττον του λαλείν το σιγάν»

Στοιχεία αμφιβόλου αξίας προσκομίζει στην απάντησή του σε δελτίο του Συλλόγου μας ο κ. Κουντρομιχάλης, διανθισμένα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τους οποίους και του επιστρέφουμε.
Το μοναδικό καλό, ότι λόγω της πίεσης που του ασκήσαμε, ουσιαστικά ανασκεύασε το πρώτο του άρθρο/λίβελλο και αναγκαστικά, παραδέχεται μεγάλο μέρος της αλήθειας. Πάλι βέβαια μέσα από παραπλανητική παρουσίαση, αλλά και αυτό, μας αρκεί.

Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι ο εκάστοτε λιμενάρχης που συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο. Έχει άποψη και μάλιστα με ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού κατά τεκμήριο  είναι γνώστης της σχετικής νομοθεσίας, της λειτουργικής χρησιμότητας των λιμενικών εγκαταστάσεων και όλων των ενεργειών που προγραμματίζονται στον Τομέα ευθύνης του.

Άρα και ο λιμενάρχης κ. Κανάλης και ο κ. Κουντρομιχάλης που τον διαδέχτηκε  αν είχαν δείξει τότε την ευαισθησία που επιδεικνύει σήμερα ο κ. Κουντρομιχάλης, το έργο θα είχε προχωρήσει και θα είχε ολοκληρωθεί από χρόνια.

Κατά συνέπεια ας μη βγάζει το εαυτό του έξω από τα τότε συμβάντα και μην επιχειρεί να ρίξει ευθύνες μόνο στους αιρετούς.

Ο κ. Κουντρομιχάλης, τώρα δεν έχει καμιά δημόσια ιδιότητα και δεν εκπροσωπεί παρά μόνο τον εαυτό του. Επί χρόνια όμως κατείχε δημόσιο αξίωμα με δύναμη, ήταν ενήμερος της κατάστασης όπως παραδέχεται, αλλά δεν έκανε τίποτα. Επικαλείται αντίθετη ‘Πολιτική Βούληση’. Μετά από πολλά χρόνια σιωπής για το θέμα, και μόνο μετά τις ενέργειες του Συλλόγου μας, δείχνει όψιμο ‘ενδιαφέρον’ για το φάρο του Αγίου Φωκά. Αν τα γεγονότα είναι έτσι όπως ισχυρίζεται/υπονοεί, όλοι θα περίμεναν να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις. Αντί όμως να βοηθήσει τον Σύλλογο στην προσπάθεια, όντας γνώστης πολύτιμων πληροφοριών, προτίμησε τον τορπιλισμό της.

Γιατί ο Σύλλογος, και στην υπόθεση αυτή αλλά και σε προηγούμενες (π.χ. Αγροκήπιο), είναι στο στόχαστρο του κ. Κουντρομιχάλη;

Απλούστατα τώρα και ενόψει των δημοτικών εκλογών επιχειρεί ( για λογαριασμό τίνος;) να καπελώσει και απαξιώσει τις προσπάθειες του Συλλόγου μας να παραδοθούν στην κοινωνία της Παροικιάς τα κτίρια του Φάρου του Αγίου Φωκά επισκευασμένα και επισκέψιμα.
Στην προσπάθεια του αυτή, έχει άφθονη βοήθεια με τους εξής τρόπους:
1. Τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες, έπρεπε να είναι στον εδώ φάκελο του Φάρου Αγίου Φωκά. Δεν μας είχαν δοθεί, παρ’ όλο που τον ζητήσαμε.
2. Η προσπάθεια του Συλλόγου ήταν διάφανη και δημοσιοποιημένη από την αρχή. Τα στοιχεία αυτά, αν είχαν γίνει  γνωστά νωρίτερα, θα είχαν διευκολύνει απίστευτα την υπόθεση. Προτίμησε (-σαν) να τα αποσιωπήσουν.
Αν δεν είχαμε ανακινήσει το θέμα, νομίζει κανείς ότι θα είχαν ποτέ δημοσιοποιηθεί;
3. Πανηγυρίζει, παρουσιάζοντας ξανά έγγραφο (Απάντηση ΓΕΝ) που είχαμε δημοσιοποιήσει νωρίτερα. Προσεκτική ανάγνωση αυτού, δείχνει:
3α. Η ανάδειξη κάποιου κτίσματος σε μνημείο, είναι από τον Νόμο, αποκλειστική αρμοδιότητα του ιδιοκτήτη. Ο Σύλλογος έχει έτοιμη την μελέτη για την ευόδωση αυτής της φάσης και έχουμε επανειλημμένα προτείνει να αναλάβουμε την διαδικασία. Οι λόγοι της άρνησης, δεν εξαρτώνται από εμάς. Γιατί ακριβώς λοιπόν κατηγορούμαστε;
3β. Μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη (που συνεχίζουμε ΔΩΡΕΑΝ) δεν μπορεί να υπάρξει προϋπολογισμός και χρονοδιάγραμμα. Ξανά: Γιατί ακριβώς μας κατηγορεί;
3γ. Η χρηματοδότηση είναι το κυριότερο κώλυμα (εξ ού και η υπογράμμιση στο έγγραφο), και αντί να προτείνει την λύση, ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΗΞΕΡΕ, και ως εκ τούτου να τον ευγνωμονεί όλη η Πάρος, πανηγυρίζει την απόρριψη. Χωρίς σχόλιο.
3δ. Η τελευταία παράγραφος πρέπει να διαβαστεί με επισήμανση στην εξαιρετικά προσεκτική διατύπωση, έχοντας υπ’ όψη την από τον Αύγουστο απόφαση του Δ.Σ Πάρου. Εκεί ουσιαστικά αναφέρεται ότι ο Δήμος θα κάνει επεμβάσεις σε Στρατιωτική Περιοχή χωρίς άδεια και θα ενημερώσει το ΓΕΝ εκ των υστέρων!
Στην συνέχεια βέβαια, πρέπει να συνειδητοποιήθηκε τι σήμαινε αυτό, και οι ‘επεμβάσεις΄ έγιναν μια κορδέλα ζωής 2 ημερών. Αλλά η απόφαση είχε ήδη κοινοποιηθεί.
Αφήνουμε στον Αναγνώστη να σκεφτεί πως έγινε δεκτό το ανωτέρω από το ΓΕΝ και πόσο καθοριστικό ρόλο έπαιξε στην τελική απάντηση που δόθηκε στον Σύλλογο μας.


Δεν αναφέραμε πουθενά πλαστογράφηση, αλλά επανειλημμένη χρησιμοποίηση του ονόματός μας εν αγνοία μας. Έλεος με την παραπληροφόρηση κε Κουντρομιχάλη!

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί μπορεί να μας εκθέτουν έγγραφα που ο Σύλλογός μας είχε ζητήσει, ποτέ δεν μας δόθηκαν και επομένως αγνοούσαμε την ύπαρξη τους, αλλά εσείς, ο απλός πολίτης τα έχετε στην κατοχή σας.

Μετά δε από όλα αυτά, και την ψυχική φθορά που επίμονα μας προκαλείτε, το να αναφέρετε ότι απώτερος σκοπός μας είναι η προσωπική προβολή είναι πραγματικά πικρό αστείο.

Το θέμα έχει πάρει δημοσιότητα, έχει νέες ελπίδες ευόδωσης και εμάς αυτό μας αρκεί για να συνεχίσουμε. Ο μοναδικός σκοπός μας, ήταν, είναι και θα είναι, η ολοκλήρωση του έργου.
Επαναλαμβάνουμε ότι προχωρούμε  τις μελέτες και όταν αυτές ολοκληρωθούν θα τις παραδώσουμε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ώστε αυτό, ως καθ΄ ύλην αρμόδιος  φορέας να προχωρήσει στην επισκευή του Φάρου μας.

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν» κ. Κουντρομιχάλη, διότι το πολύ του γραψίματος σας εκθέτει. Όλους σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες του Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου

Δελτίο Τύπου - Ευχαριστήριο διοργανωτών για την εκδήλωση της Πρωτομαγιάς στο Αγροκήπιο 2024!