Καθησυχασμός αλλά όχι εφησυχασμός.

Μετά από αίτημα του Συλλόγου μας ο Πρόεδρος Πέτρος Αυλήτης και ο Αντιπρόεδρος Χάρης Γιουρτζίδης, επισκέφτηκαν την ΔΕΥΑ Πάρου για ενημέρωση κατά πόσο η Παροικία θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την παροχή νερού. Ο Πρόεδρος κος Γ. Πούλιος και ο Διευθυντής κος Νικόλαος Καραμανές απάντησαν προθυμότατα σε ερωτήσεις μας σχετικά με την ύδρευση και την αποχέτευση του Παραδοσιακού Οικισμού και πιθανά προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν τις επόμενες μέρες.

Μας ανέλυσαν τις μεθόδους διαχείρισης των γεωτρήσεων, τρόπους και μεθόδους άμεσης επέμβασης για αποκαταστάσεις προβλημάτων. Μας έδειξαν πως γίνεται σε πραγματικό χρόνο η εποπτεία των πάντων, ολόκληρο το 24ωρο.

Για τη βραχυπρόθεσμη κατάσταση, μάθαμε ότι όλα ακόμα είναι υπό έλεγχο μεν, αλλά όλοι είναι συνεχώς σε επιφυλακή για οτιδήποτε απρόβλεπτο.
Από άποψη ηλεκτρονική άμεσης διαχείρισης, είμαστε πολύ πιο μπροστά από πολλές ΔΕΥΑ:
με το σύστημα που έχουμε, μπορεί να υπάρχει εποπτεία κατάστασης γεωτρήσεων σε πραγματικό χρόνο, εκτίμηση αστοχιών και πρόβλεψή τους ακόμα, να γίνουν εκτροπές όπου χρειαστεί, να προβλεφθούν ανάγκες, να αποφευχθούν σπατάλες σε περίπτωση βλαβών κτλ.
Γιατί είχαμε τα πρόσφατα προβλήματα στην Νότια Πάρο;
Μας δόθηκαν εξηγήσεις, αλλά το θέμα μας είναι η Παροικία. Εξ’ άλλου, αναλύονται λεπτομερώς, σε άρθρα αλλού.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι όσο και αν η ηλεκτρονική διαχείριση είναι άριστη, το δίκτυο αυτό καθαυτό είναι παλαιό,  η εναπόθεση αλάτων μεγάλη και για αυτό μας προδίδει συχνά.


Παράλληλα συνεχώς αντικαθίστανται μεγάλα τμήματα αγωγών που σχεδόν έχουν φράξει από εναπόθεση αλάτων.
Μεγάλο πρόβλημα βέβαια, η μεγάλη ανομβρία. Που και αυτό όμως, είναι διαχειρίσιμο, παρ’ όλη την καλοκαιρινή υπερκατανάλωση.
Όλα τα προβλήματα λύνονται σε χρόνους μικρότερους από τους προκαθορισμένους, οι εργαζόμενοι δουλεύουν υπεράνθρωπα, ώστε παρ’ όλα τα προβλήματα παλαιότητας η ύδρευση, δεδομένων των μεγεθών, να μην έχει ουσιαστικά προβλήματα. Κατά δήλωση του Προέδρου και του Διευθυντή, η Παροικία δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα υδροδότησης, αλλά:

Προσέχουμε για να έχουμε!


Πρέπει να μάθουμε να σκεπτόμαστε πριν ξοδέψουμε οποιαδήποτε ποσότητα νερού:

Σωματική υγιεινή (ντους αντί μπάνιο, κλείσιμο βρύσης σε πλύσιμο δοντιών, χεριών), πότισμα κήπου/φυτών (βραδινές ή πολύ πρωινές ώρες, αυτόματο πότισμα με χρονοδιακόπτη), τοποθέτηση μειωτήρα στις βρύσες, πινακίδες υπενθύμισης στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, AIRBNB, ξενοδοχεία, ελάττωση ποσότητας νερού στο καζανάκι, προμήθεια περιοριστών ροής (δωρεάν) κτλ.





Από την πλευρά του Συλλόγου μας, τους ευχόμαστε καλή δύναμη και ό,τι καλύτερο στο δύσκολο έργο τους, για το καλό όλων μας 

και καλούμε τα μέλη μας να βοηθήσουν όλοι μαζί για να μην έχουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες του Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου

Δελτίο Τύπου - Ευχαριστήριο διοργανωτών για την εκδήλωση της Πρωτομαγιάς στο Αγροκήπιο 2024!