Κάλλιο Αργότερα, παρά να τρέχουμε!


Ο Σύλλογός μας, έστω και καθυστερημένα και δυστυχώς στην περίπτωση των πυρκαγιών, ακολουθώντας τα γεγονότα, έχει ξεκινήσει ενέργειες για την Προστασία του Παραδοσιακού Οικισμού από εν δυνάμει επικίνδυνες καταστάσεις.

Αυτές μπορεί να είναι εγκαταλελειμμένα κτίρια, τα οποία μπορεί να είναι καταπληκτικά για φωτογράφιση, αλλά επιζήμια στην δημόσια υγεία.
Ήδη έχουμε αρχίσει επισήμανση αυτών, αναζήτηση ιδιοκτητών για συνεννόηση, και περαιτέρω ενέργειες αποκατάστασης τους ή τουλάχιστον 'πάγωμα' της επικινδυνότητας. Κατανοούμε απόλυτα την δύσκολη οικονομική κατάσταση όλων, αλλά με καλή θέληση, συντονισμό με τις αρχές, κοινή λογική και (πολύ) εθελοντική εργασία, όλα γίνονται.
Η διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και αν μη τι άλλο, ...επίπονη. Αλλά ως γνωστόν, είμαστε πεισματάρηδες.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι λόγω όμως των προσφάτων πυρκαγιών, ξεκινήσαμε επαφές με το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής της Πάρου. Η πρώτη συνάντηση ήταν πολύ καλή και συζητήθηκαν ιδέες για σεμινάρια ενημέρωσης και δημιουργία ομάδων για ενέργειες σε περίπτωση ανάγκης. Ακόμα είμαστε στα πρώτα στάδια, αλλά καλό είναι να μη επαναπαυόμαστε. Μείνετε συντονισμένοι!

Παρακάτω μερικές γραφικότατες φωτογραφίες, πολύτιμες πηγές παραδοσιακών αρχιτεκτονικών μορφολογικών στοιχείων.

     

 



   




   

   

    

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες μια βροχερή μέρα τον Χειμώνα 2017-18 από τον Πέτρο Αυλήτη.
Όλες είναι από τον Παραδοσιακό Οικισμό Παροικίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρωτομαγιά στο Αγροκήπιο!

Ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες του Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου