Ένας μικρός απολογισμός του PAROS FESTIVAL.



Για ένα τριήμερο η Παροικία μας έζησε στιγμές πρωτόγνωρες και μοναδικές. Με την πρωτοβουλία νέων Παριανών που με τον ενθουσιασμό τους μας παρέσυραν όλους, η αγαπημένη μας Πόλη έβαλε στην άκρη τα χρόνια προβλήματα της καθημερινότητας που την ταλαιπωρούν, φόρεσε τα καλά της και έδειξε σε όλους, κατοίκους και επισκέπτες, τον καλύτερο της εαυτό.

Στις εκθέσεις της Βούλας Παπαϊωάννου και Elizabeth Carson αναπολήσαμε και συζητήσαμε εξονυχιστικά πάνω από κάθε μια φωτογραφία, στο Κουρείο Καντιώτη και στο Αρχοντικό Κρίσπη μεταφερθήκαμε στο παρελθόν, στα υποβλητικά εκκλησάκια σταθήκαμε με σεβασμό. Προβληματιστήκαμε στην Αποθήκη, ξεναγηθήκαμε στα σοκάκια και τα είδαμε με άλλο μάτι, ανακαλύψαμε το Φραγκομονάστηρο, περιηγηθήκαμε στην Εκατονταπυλιανή και στο Μουσείο ανακαλύπτοντας καινούρια μυστικά.

Διασκεδάσαμε με δρώμενα, προβολές και συναυλίες με αποκορύφωμα την συναυλία στην παραλία. Όλα πραγματοποιημένα στην εντέλεια, ένα πραγματικό οργανωτικό θαύμα, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος και το ότι γινόταν για πρώτη φορά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται εκθέσεις, δρώμενα, περιηγήσεις και συναυλίες στην Παροικία. Αλλά είναι η πρώτη φορά που μια μικρή στην αρχή ομάδα νέων συμπατριωτών μας που στην συνέχεια γιγαντώθηκε, ενωμένη με κοινό σκοπό, κατάφερε να οργανώσει και να κάνει να συμμετάσχει με ενθουσιασμό όλη η Παροικία και οι κάτοικοι της.

 Ένα Μπράβο δεν είναι αρκετό για να αποδώσει τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας για την ανάδειξη της αγαπημένης Πόλης μας. Περισσότερο όμως αισθανόμαστε ότι πρέπει να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Paros Festival γιατί με την φρέσκια ματιά τους απέδειξαν σε μας τους μεγαλύτερους τι μπορεί να επιτευχθεί όταν υπάρχει ομόνοια, συντονισμός και κοινός στόχος.

Το Paros Festival έδειξε πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι πρέπει να γίνει μόνιμος θεσμός για την Παροικία. Αλλά αποκάλυψε και την δυναμική σε όλα τα επίπεδα που υπάρχει κρυμμένη και λαχταρά να αναδειχτεί μέσα από την αιώνια Πόλη μας.

Ο Σύλλογός μας στέκεται και θα σταθεί υποστηρικτής στο παρασκήνιο, με μόνιμη παρουσία, ενέργειες και συνεχή προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών και συνθηκών διαβίωσης της Πόλης, ώστε το έργο του Festival να γίνει ακόμα ευκολότερο και λαμπρότερο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου



(To Collage έγινε με φωτογραφίες από το Facebook, των Alex Gkokas, Studio Achilleas, Stavros NiflisElizabeth & Jeffrey CarsonParos Festival)




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες του Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου

Δελτίο Τύπου - Ευχαριστήριο διοργανωτών για την εκδήλωση της Πρωτομαγιάς στο Αγροκήπιο 2024!