Μερικές διευκρινιστικές ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ σκέψεις σχετικά με το θέμα "Νηπιαγωγείο στο Αγροκήπιο".

(Το παρακάτω κείμενο υπογράφεται από τον Πέτρο Αυλήτη, και δεν εκφράζει απαραίτητα τις απόψεις του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου, την Ο.ΠΑ.Σ. ή τον Σύλλογο Παρίων η Εκατονταπυλιανή. Ο λόγος που αναρτάται είναι ότι λόγω γεγονότων που τρέχουν, έπρεπε να παρουσιαστεί έγκαιρα)


1. Σε Αίτηση των τριών φορέων με α/α πρωτ. 7829/1.6.2018 προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου και κοινοποίηση προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, αναφέρεται:
«….Σε συνάντηση στις 19/4/2017, του τότε Αντιπρόεδρου της Ο.ΠΑ.Σ. κ. Αντώνη Πατέλη (και σημερινού Προέδρου), με τον Δήμαρχο Πάρου, κ. Μάρκο Κωβαίο στην οποία παρευρίσκονταν η υπεύθυνη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κα. Μίνα Κούτλα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου κ. Παναγιώτης Ιορδάνης και ο Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑ Πάρου, κ. Θανάσης Μαρινόπουλος, μετά από ανταλλαγή απόψεων των δύο προτάσεων (του Δήμου και τις δικής μας) συμφωνήσαν: Nα υπάρξουν δύο επιτροπές για συγκερασμό των δύο προτάσεων. Μια από πλευράς του Δήμου και μία από εμάς. Σε κοινή συνάντηση δε, των δύο επιτροπών, να  διαμορφωθεί κατά το δυνατόν ενιαία πρόταση. Η οποία θα κατατεθεί στο Δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση και ψήφιση…..»

Η πρόταση του Δήμου, που αναφέρεται παραπάνω, είναι η απόφαση 130/2010 του Δ.Σ. Πάρου. Εκεί αναφέρεται μεταξύ άλλων, Παιδότοπος-Παιδική Χαρά 800τ.μ. στο Αγροκήπιο (Τα υπόλοιπα, συμπλέουν ουσιαστικά με την πρόταση της Ο.ΠΑ.Σ. και Φορέων.)
Μετέπειτα περί το 2015, μετά την παρουσίαση της προτάσεως της ΟΠΑΣ στον Αρχίλοχο, άρχισε να αναφέρεται η ανάγκη για Νηπιαγωγείο. Από το ψάξιμο που έκανα, αν και ερώτησα αρμόδιους, όλοι θυμούνται ότι το θέμα 'Νηπιαγωγείο στο Αγροκήπιο' ενέσκηψε περί το 2015, ίσως και το έναυσμα να ήταν ακριβώς η πρόταση της Ο.ΠΑ.Σ., αλλά δεν πέρασε ποτέ από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Επίσης έμαθα ότι το Θέμα "Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Αγροκήπιο" ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ από την περιφέρεια, λόγω ελλειπούς φακέλου (περί το 2015, αλλά δεν είχα χρόνο να το επιβεβαιώσω, οπότε αναφέρω με επιφύλαξη)

Η Ο.ΠΑ.Σ. δούλεψε εντατικά ολοκληρώνοντας τον συγκερασμό ο οποίος και εστάλη (όπως είχε συμφωνηθεί) πριν τα Χριστούγεννα του 2017 στην επιτροπή του Δήμου για να εκφράσει τη δική της άποψη. Δυστυχώς ΠΟΤΕ δεν απάντησε.

Η Τ.Υ. του Δήμου, ακόμα σχεδιάζει το Νηπιαγωγείο. Τα σχέδια έχουν ζητηθεί επισήμως. Στα πλαίσια της συμφωνίας θα έπρεπε είτε να έχουν δωθεί, είτε η ομάδα της Ο.ΠΑ.Σ. να είχε ενημερωθεί, ώστε η ολοκληρωμένη πρόταση να συμβάδιζε ΑΠΟΛΥΤΑ με το σχέδιο της Τ.Υ.

Παρακάτω, το τμήμα με το Νηπιαγωγείο, όπως προτείνεται από την Ο.ΠΑ.Σ.. Η εικόνα είναι από τα slides παρουσίασης Power Point τόσο στην συγκέντρωση στο Πνευματικό κέντρο στις 21/4/2018 όσο και στο ΔΣ Πάρου πρόσφατα.
Επίσης περιλαμβανόταν στον φάκελλο που δώθηκε σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. 
Με αυτό τα δεδομένα, οι ερωτήσεις/έντονες παρατηρήσεις των συμβούλων, ακόμα και των ίδιων που είχαν υπογράψει για να περάσει το θέμα από Δ.Σ., προξένησαν το λιγότερο 'έκπληξη' στην ομάδα του κου Πατέλη.

2. Στην ομιλία μου στην 1/5/2018 στο Αγροκήπιο, είπα: «…Ήδη έχει ολοκληρωθεί η γεωτεχνική μελέτη και βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη κατασκευής του πρώτου Δημοτικού ιδιόκτητου Νηπιαγωγείου της Παροικίας.….». Που προϋποθέτει την μελέτη για Νηπιαγωγείο, και φυσικά τον ενστερνισμό της ιδέας από τους τρεις φορείς.
Αλλά προφανώς, κανείς δεν με άκουσε. 

3. Στο πρόσφατο Δ.Σ. υπενθυμίζω ότι δεν μίλησε ΚΑΝΕΙΣ πολίτης, ούτε εγώ, παρ’ όλο που είχα σηκώσει το χέρι μου.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ακριβώς τον λόγο, είχαμε ζητήσει μονοθεματική συνεδρίαση.  

4. Ο κος Πατέλης και οι συνεργάτες του δεν είναι συνηθισμένοι στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. μας (που και εμένα συχνά έχουν βγάλει εκτός εαυτού…) και κράτησαν μετριοπαθή στάση.
Τόσο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ συγκαταβατική και μετριοπαθή θα έλεγα, που ο Δήμαρχος αποφάσισε στην τελική του ομιλία, να αγνοήσει πλήρως την διαχρονική θέληση του Παριανού Λαού, την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του 2010 (που φυσικά είχε ψηφίσει ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ), την υποστήριξη της Πρότασης από ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΙΘΜΟ φορέων (Μεταξύ των οποίων: ΣΕΟΤΑΠΑ και Αρχίλοχος), οτιδήποτε είχε συμφωνηθεί τόσα χρόνια, όσα συζητήθηκαν επί 2 ώρες στο Δ.Σ. και να αποπειραθεί να την αποδομήσει πλήρως!!!

ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!!!
ΚΑΛΑ που είχε ήδη ψηφιστεί η απόφαση περί κοινής επιτροπής!!!!

Αυτό εμένα με βάζει σε πολύ κακές σκέψεις.

5. Ήδη αναζητούνται επισήμως στοιχεία για θέματα που αναφέρθηκαν στο Δ.Σ. και ξεκαθαρίζονται όλα τα συζητήσιμα σημεία της πρότασης μας. Όταν έλθει ξανά η ώρα, θα είμαστε πανέτοιμοι.

6. Από τον κανονισμό του Δ.Σ. το νωρίτερο που μπορεί να επανέλθει το θέμα είναι 2 μήνες.

Σας παρακαλώ, όπως είπατε, να είστε σε εγρήγορση. Όπως και εμείς.

Με εκτίμηση

Πέτρος Αυλήτης




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες του Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου

Δελτίο Τύπου - Ευχαριστήριο διοργανωτών για την εκδήλωση της Πρωτομαγιάς στο Αγροκήπιο 2024!