Δελτίο Τύπου για την Εκδήλωση της Πρωτομαγιάς στο Αγροκήπιο.


Ο Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας, η ΚΔΕΠΑΠ, η Δημοτική Κοινότητα Πάρου και ο Δήμος Πάρου συνδιοργάνωσαν μεγάλη εκδήλωση για να γιορτάσουν όλοι οι κάτοικοι της Πάρου την Πρωτομαγιά. Ο χώρος διεξαγωγής ήταν το Αγροκήπιο στην Παροικία.
Το Αγροκήπιο, που καταλαμβάνει 20 περίπου στρέμματα στο κέντρο της Παροικίας, προετοιμάστηκε από τον Δήμο και μας υποδέχθηκε δείχνοντας μας τις άπειρες δυνατότητες του. Οι Παριανοί που απάντησαν στο κάλεσμα μπόρεσαν να δουν, και πολλοί από αυτούς να εκπλαγούν, με τον χώρο. Παρ’ όλη την κατάσταση του, η μεγαλοπρέπεια και το μέγεθός του εντυπωσίασε τους πάντες.
Υπήρχαν ψησταριές για τον καθένα, κρασί άφθονο, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και οικογένειες ολόκληρες γιόρτασαν όπως τον παλιό καιρό των εκδρομών στην εξοχή. Οι συνδιοργανωτές φρόντισαν να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές, έξτρα φαγητό και μουσική. Φυσικά υπήρχαν τα υλικά για να φτιαχτούν παραδοσιακοί Μάηδες. Όλα υπό το άγρυπνο βλέμμα κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Υπήρχαν αναρτημένα τα σχέδια της κοινής πρότασης της ΟΠΑΣ, του Συλλόγου Παρίων ‘η Εκατονταπυλιανή’ και του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου για την μετατροπή του Αγροκηπίου σε βιωματικό Πάρκο. Μέλη μας έδιναν όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις, για τους πλέον ‘ανήσυχους’ επισκέπτες.
Οι επισκέπτες ήταν όχι μόνο Παριανοί, αλλά και από όλο τον Κόσμο, που έδειξαν το ίδιο κέφι και ενδιαφέρον προσφοράς στα Κοινά μας. Τους ευχαριστούμε.
Το γλέντι κράτησε από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι έφυγαν ευχαριστημένοι. Όλα προσεφέρθησαν δωρεάν, για άλλη μια φορά, με την αμέριστη βοήθεια από τους πολλούς χορηγούς μας, που δεν υπάρχουν αρκετά λόγια να τους ευχαριστήσουμε! Όλοι με χαρά προσέφεραν ‘για το καλό της Πάρου’, όπως μας είπε ένας.
Οι εθελοντές μας τα έδωσαν όλα και όλοι εξυπηρετήθηκαν. Τους ευχαριστούμε ολόψυχα!
Ο Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας, μέσα από στοχευμένες εκδηλώσεις, θέλει να κάνει όλους τους Παριανούς να θυμηθούν παραδοσιακά και ξεχασμένα δρώμενα της καθημερινής ζωής του Νησιού μας. Φυσικά, έχουμε πλήρη επίγνωση ότι αυτές οι εκδηλώσεις μπορούν και πρέπει να καθιερωθούν και να γίνουν πόλος έλξης και των Παριανών αλλά και των Επισκεπτών μας. Έχουμε πολλές ιδέες, την όρεξη, το μεράκι και ελπίζουμε τις ικανότητες να τις πραγματοποιήσουμε όλες.
Αν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε μέχρι τώρα δείχνουν κάτι, είναι ότι οι Παριανοί και οι Παροικιώτες είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, συνεισφέρουν και προωθήσουν οτιδήποτε γίνεται με ειλικρίνεια και σεβασμό για το κοινό καλό. Θεωρούμε ότι τους το αποδεικνύουμε συνέχεια. Μέχρι την επόμενη συνάντηση λοιπόν, σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας!

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου

Στις φωτογραφίες παρακάτω, κάντε κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες του Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου

Δελτίο Τύπου - Ευχαριστήριο διοργανωτών για την εκδήλωση της Πρωτομαγιάς στο Αγροκήπιο 2024!